Wednesday, August 24, 2011

Persiapan raya - Shopping TIME!

Cerita nih berlaku last week bersamaan dengan ari sabtu...Entry nih penuh dengan gambar2 yang di ambek oleh my daddy..yang x abis2 ambek gambar sekitar tuh...just nak share kasi korg tengok....

Tempat shopping kitorg seperti kebiasaanya macam tahun2 lepas jugak ke sekitar jalan tar, sogo dan jugak chowkit...seperti yang suma sedia maklum, memang terlalu ramai sangat orang...nasib baik la time kitorg sampai tuh ari masih lagi pagi...kitorg smpai KL dalam kul 10pg, gerak dari umah dalam kul 9.15...xla jauh mana pun...cuma sedikit sesak kat jalan cheras...

Baru sampai...dapat parking kat depan Balai Polis tuh, RM5 sekali masuk...kira boleh la kan..


Kat sini suma jual borong...murah2 punya...tapi, aku lagi suka membeli kat kedai yang kat bawah nih..


Nih la kedai wajib pegi tiap kali kalau aku ke jalan tar...MUAZ TEXTILE..tudung2, shawl dan macam2 lagi suma nya murah2 kat sini....rate harga dari RM3 ke RM15 jerk...murah kan...tapi, tiap kali datang ke kedai nih jugak, orang pun sangat2 la ramai..bersesak2 kat dalam tuh...hadoiii


Nih pulak pin tudung patern jaman skarang...dah macam pakai anting2 dah aku nengok bila orang pakai..hehe, nih mummy aku ler nih yang beriya sangat nak beli bendalah nih...Rate harga pulak RM5 untuk setiap satu...murah ker mahal eh?


Kesesakan orang ramai yang membanjiri jalan tar sabtu lepas..


Nih pulak kat depan sogo, relex jap...nengok gelagat orang jap sebelum meneruskan misi nak masuk dalam sogo untuk membeli dan membelah baju utk daddy dan jugak 2org adik laki aku..


Kat bazar chowkit, misi nak mencarik barangan untuk berbuka puasa...mana la tau kot2 xsempat nak balik ker..terpaksa berbuka dalam keta ker kan..padahal time beli nih baru jer pukul 4.30petang..hehe


Last...tatap la muka budak maskot nih...


Senyum...xperlu kata apa2...


Sambung nanti edisi barangan yang sempat di rembat...yang x sempat di rembat, tinggal kat kedai pulak dah...hehe


Chow!



10 orang yang nak merapu jugak!:

syawalsimpsons said... [Jawab balik]

ramainyer umat...seb baik tak terjah..mmmmm

bujal X said... [Jawab balik]

kemain suka~

*camna nak dapat plet kereta MUMMY?

keh keh~

khairul said... [Jawab balik]

sakan nya shopin..ni klu la wife abg npk...koyak poket nie hehe

NM02 said... [Jawab balik]

ai pernah masuk kedai tudung tu

mmg murah kan beb

♥cikmOt♥ said... [Jawab balik]

mak aihhh yung...ramainya umat...adehh...kalu akak p sana, sure semputtttttttttttt

yuyu said... [Jawab balik]

yg ijau tu aku yg punya ~~~ huehuehue....

Cik Bambam said... [Jawab balik]

agak2 weekends nie rama org x kat KL.. CB pon x abes shopping lagi..huhu

alongxp said... [Jawab balik]

mmm...lame tak g jln2 kat kl.. xsanggup nk redah jam n cari parking tu...
tahun ni pon xde membeli byk blah je... hahaha

Cik Azizah said... [Jawab balik]

wah jijah baru nak g sana sabtu ni.. tapi naik bus/lrt. malangnya tak ingat mcmner cara nek lrt/bus dr kl sentral/KTM seremban ke jalan tar..huhuhu