Tuesday, September 20, 2011

Hajjah Mona @ Asam Pedas Melaka


Minggu lepas kitorg 1 family berkesempatan ke Melaka...hajatnya nak p beraya umah kengkawan daddy dan jugak ada sedara kat sana...tapi, bila p suma umah..suma tutup pulak...

So...kitorg mencarik inisiatif lain untuk memenuhkan perut..padahal sebelum tuh dah melantak nasi kat kenduri kawen..hehe, kalau dah ke Melaka nama nya, xsah la kalau x pekena main dish kat sini kan..

Ada macam2 lauk untuk asam pedas kedai nih..Kalau x silap aku...ada asam pedas tetel (asam pedas daging ketetel), asam pedas ikan kembung, asam pedas ikan pari, asam pedas ikan parang...dan macam2 lagi la...aku pun xbapa ingat sangat suma..tapi, kitorg ambek 2 jenis lauk jer...

Asam Pedas Ikan Pari
RM 4 sepinggan


Asam Pedas Ikan Kembung
RM 4 sepinggan


Nasi putih + Telur Asin + Timun2 = RM 2 sepinggan


Bila korg order nasi putih tuh, set tuh memang akan sampai macam gambar kat atas tuh..overall, makan kat sini total suma nya RM25++ unuk 4 orang makan..

Kalau korg teringin nak ke sini, senang jer nak cari....subjek utama yang korg kena cari, Hotel Casa del Rio berdekatan dengan Jonker Walk..hotel baru kat kawasan Kota Laksamana tuh....pastuh jalan depan sikit korg akan nampak la Kedai Hajjah Mona Asam Pedas nih..

Business Hours:

5 petang - 5 pagi
Ahad = TUTUP

No tel: tengok kat atas tuh yer..


Daripada 5 bintang, aku bagi:

Memang sedap!


Pasnih nak mencarik asam pedas melaka yag betul2 pedas, penah kuar kat jjcm dulu..ada sesapa nak suggest kan?


Chow!!



7 orang yang nak merapu jugak!:

NM02 said... [Jawab balik]

asam pedas melaka mmg mavelessss

Kathy Tuah said... [Jawab balik]

asam pedas kat hajjah mona mmg superb! yg kat pokok besar pun best..

Cik Bambam said... [Jawab balik]

ayungggg.. telur asin jugak wat den ngences okeh! ahahaha

eB ezrin said... [Jawab balik]

satu jerk soklan... sedap ker? :)

chii said... [Jawab balik]

chii slalu g mkn kt kota laksamana..tp xtau nm tempat..huhuh

Papa-NtiQ said... [Jawab balik]

hi Ayung...saya baru je pegi kat hjh mona ni 2/3 minggu lepas. OK rasa dan ramai sesak orang. Susah cari parking. First time pegi sana biase nye makan kat asam pedas malinja atau pun asam pedas selera kampung.
Pics dah upload so senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Kalu sudi follow la yer blog saya TQ