Thursday, September 15, 2011

Jamuan Raya Opis pulak dah

Tadaaaaa......


Hari kejadian jamuan nih, ari nih..xsabar2 nak update kan..hehe, bukan apa....hampir seminggu aku xtepek kan cita2 baru kat sini....

Ehhh...malas la nak cita pepanjang..macam biasa, biar la gambar2 kat bawah nih berbicara eh...kot yer la gmba nih boleh berbicara, buka kes aku yg tolong taip ker..

Tengok, aku dah merapu kat mukaddimah entry kali nih...

Antara menu2 yang ada.....perghhh, sangat banyak woo makanan...aku rasa aku cuma makan 4 5 jenis makanan jer..aku tau dalam hati korg mesti cakap "banyak gila minah nih makan, membela ker apa?"


Tetamu kehormat untuk Jamuan Raya nih macam biasala, mesti la MBn9..sapa x kenal MBn9..tuh yg sebelah baju melayu kaler pink kat atas tuh...yg pakai baju melayu pink kaler gituuuu pengarah kitorg...relex jer dia pakai pink kan...ada dia kesah? hehe..


Yang duk kat tengah2 tuh xperlu di perkenalkan lagi...thats my daddy...dah tersandar kekenyangan ker? anakmu ini baru jer nak merasa makanan2 nih suma...hohoho


Kat bawah nih, baru la di selitkan gmba aku dengan secara sesuka hati....time nih kamera baru jer ada kat tangan aku, kompom penuh la dengan gamba aku nih....hehe








Kalau korg perhatikan gmba2 di atas, kesemua gamba2 tuh aku pegang makanan...haha, kan aku dah cakap kat awal2 tadi....aku dapat rasa dalam 4 ke 5 jenis makanan..tuh baru rasa tau...makna nya dalam semua gamba tuh, keja aku duk merasa jer..hehe, bukan membela okeh...

Ada member ajak aku pakai kebaya ari nih....jawapan aku tidak...nanti rugi...sebab apa? Kalau pakai kebaya, kang rasa semua makanan kang dah kena cover2 perut..nak duduk pun kena duduk tegak...pakai baju kurung kan senang....boleh merasa dah duduk secara sesuka hati...

Antara kemeriahan warga2 jabatan..time nih la baru nampak ramai nya umat kat jabatan nih rupanya...tapi, kalau time pehimpunan tuh, pesal ciput jer pulak org..hehe


Yang baju itam kat depan tuh bakal pengantin...minggu depan nih bakal menikah..akak2 unit sebelah nih punya PP..aku nih menyelit jer kat situ...ambek berkat...mana tau pasnih turn aku ker kan...huahaha


Last...harus la di tepek kan gmba sehati sejiwa kat atas nih..hehe, dah kata 1 opis kan..harus la ada gmba dengan bapak...x gitu?Ala..pesal kaler x sedondon nih, asal lebih kurang sudahhhh...


Ari nih time jamuan memang terlalu banyak sangat makanan, kalau boleh suma nak makan...tapi, apakan daya...kuantiti yang boleh masuk dalam perut yang comel nih sikit jer...hehe

Malam nih ada jemputan kat serdang, umah mokcik buat open house...adoiiii, aku rasa pas sebulan beraya nih kena control balik suma....skang nih semua main bedal...

Chow!



[gamba2 kat atas semua disable large image..kalau nak bagi besar gamba tuh kot2 nak tengok jerawat aku ker, (kot ada la kan) sila tekan ctrl + click (serentak) utk open new tab]


15 orang yang nak merapu jugak!:

♥cikmOt♥ said... [Jawab balik]

ishh...kena siasat ni...jabatan mana ni...hahaha...siap padam tu...ayung ni memang la...

syawalsimpsons said... [Jawab balik]

BARU NAK TANYA ....kenai tak PTD safura...openya kenai..kikiki...dolu sue selaloo g JPNS tok pemantauan guru POOL..safura tu dolu kat Naikpangkat BPSM tempat sue....kecik je kan dunia ni kan...

Kathy Tuah said... [Jawab balik]

mesti best 1 opis dgn bapak kan??

cplud miera said... [Jawab balik]

ayung cikgu ke? wah..meriah sungguh ;)

Cik Bambam said... [Jawab balik]

wahhh...satu opis ngan bapak.. jimat minya nak gi opis.. jimat duit mkn.. ekekke.. LIKEEE!! :P

nescafeais.com said... [Jawab balik]

pergh..satu opis ngan bapak..payoh nak ngulor..heheh

khairul said... [Jawab balik]

meriah nya ..maintain body tu..jgn mkn byk sgt..abah pon hensem lagi tu !

anisalya said... [Jawab balik]

selagi syaawal kan memang jamuan raya je. pulun makan jangan tak makan. mana2 opis pun akan buat jamuan raya.

Yatie Awang said... [Jawab balik]

banyaknya makanan...meriahnyaaaa...

Min said... [Jawab balik]

Syok nyerr... meriah nampak... yang penting laksa tu nampak macam best... tolong pos laksa tu...br tau kije skali ngan bapak msti best kan...kim salam ke bapak erk..hihi,jgn mkn byk2,gemuk nti susah,anyway dh comel pn,huhu

NM02 said... [Jawab balik]

kite tak update pun lagi jamuan raya opis...

Lovely Kitchen said... [Jawab balik]

Selamat Hari Raya dari E-na Lovely Kitchen..

azie said... [Jawab balik]

dah nmpk perut sy di gmbar itu....hehe....