Friday, October 21, 2011

Link kan acc. facebook & twitter dgn yahoo mail

Tahu kah korg acc. yahoo mail korg boleh link kan acc. facebook dan jugak twitter?
Mungkin ada yg dah tau kan, so..aku nak ajar bagi yang xtau lah yer....

Tujuan nya:

Contohnya kalau kat opis korg kena block fb & twitter, dgn cara link kan acc. korg tuh korg masih buleh berpesbuk dan jugak mengtwitter kan diri korg..

Paham x apa yg aku cuba smpaikan nih?

Cara nak linkkan tuh senang jer....tapi, pastikan sebelum korg link kan tuh, line tnet korg boleh access utk fb & twitter..guna line broadband @ streamyx & kawasan2 yg sewaktu dgn nya..janji buleh access fb & twitter tahu..

Ikut mcm kat bawah:


1. Sign in yahoo mail korg..okeh nih interface yahoo mail korg kan...nih gunakan yahoo mail beta..yahoo mail yg baru tuh



2. Klik UPDATES kat tab atas tuh..mcm yg dalam gamba kat atas



3. Perhatikan kotak merah tuh....ada button + utk facebook & jugak twitter...Button twitter aku dan tambah, sbb tuh dh x display gmba + tuh..



4. Utk link kan fb dgn yahoo mail nih, klik button + kat situ..



5. pastuh akan kuar pop-up window cmnih...Tekan ALLOW then tunggu jap smpai acc. tuh di link kan bersama2



Kemudian, siapppppp! Tahniah yahoo mail korg dh upgrade...caya la..hehe~~



Kalau korg nak update status, taip kat kotak atas nama korg tuh....Pastuh, share la kat mana korg suka...ada 3 button kat bawah tuh...yahoo, facebook & twitter... Segala update akan kuar kat bahagian bawah kotak tuh...


Okeh, siap!
Selamat mencuba...


Chow!!


P/s:
Kalau nak link kan twitter, klik + twitter.
Kalau nak link kan facebook, klik + facebook.
Kalau nak link kan 2-2 acc korg, korg kena buat 2-2..Bkn buat 1 jer..




9 orang yang nak merapu jugak!:

eB ezrin said... [Jawab balik]

eB nk delete 2-2 account :)

khairul said... [Jawab balik]

wow dh jadi pakar IT la Ayung skunk ni..

NM02 said... [Jawab balik]

patutla nmpk perubahan kat yahoo

tapi blom la ada masa nak godek2 lagi masa tu

mmg kena sangat la, kat opis akak kau ni, FB dah kena block. mencik!

Kazman & Sue said... [Jawab balik]

bagus2... terutama yang dah tahap kritikal ketagihan facebook ni... haaa3x...
kalau terputus facebook macam terputus urat saraf jadinya... heee3x...

beautiful_rose said... [Jawab balik]

bagus untuk info ini.tak yah buka tab banyak2 lagi.

HEROICzero said... [Jawab balik]

hehehehe ada je cara nya kan ?

alexa yussida said... [Jawab balik]

owh baru tahu jugak XD makaseyh ayung

wanbu said... [Jawab balik]

untuk main game x leh ek hehe.... :P