Friday, November 18, 2011

Pengalaman SPM anda?

Bendalah nih cilok dari belog bambam, ehhh..bukan cilok entry tapi cilok tajuk entry mau di jadikan entry aku pulak..hauahha, bunyi agak kejam...

Sudah la, mari teruskan dengan entry nih...

Aku ambek SPM 10 tahun yg lepas....xyah susah2 nak guna calculator, congak jer...hehe.. Time aku ambek SPM memnag sempoi abih..hehe, seminggu sebelum SPM, org lain pulun abis2 duk study..aku masih boleh lagi lepak petang2 kat jeram..hehe, bajet macam dh over pandai...




Sekali time ambek peksa, bukan main lagi pala otak duk perah nak dapatkan jawapan...Nak2 pulak bila kena paper Matematik...perghhh, otak aku sgt x suka kan nombor..Dan jugak, xsuka bila ada paper time petang...Kalau nak ambek paper time pagi jer xboleh ker? Kata aku dalam ati...



Seingat aku...time aku peksa dulu bukan dalam bulan posa....jugak bukan dalam bulan raya...hanya la kat bulan November, macam budak2 zaman skang nih jugak!

Time peksa jugak..aku cuma ambek 7subjek jer...5 asas, 2 elektif...jadi la, buat apa nak tambah banyak2...sepatutnya 8subjek..tapi, aku drop kan 1 paper...ikut suka ati aku jer..maklumla, peksa terbuka...hehe

Yang paling best...bila abis jer paper last masing2 sebut merdeka..ntah apa yg merdeka aku pun xtau...padahal, dari situ la nak start kena paling apa nak kena buat pas nih..



Now....aku agak sedikit menyesal sebab time exam dulu aku xstudy betul2...skang dah payah nak cari keja yang menjamin masa depan, agama, bangsa dan negara....hehe


Chow!!


18 orang yang nak merapu jugak!:

bujal X said... [Jawab balik]

1o tahun lepas? so kamu da tua la sekarang? he~~ingatkan budak~

Cik Bambam said... [Jawab balik]

7 paper jek ek???? apesal den amek 9 paper?? hahahahha.. nnt den share yo~ :P

thank you!

NM02 said... [Jawab balik]

akak dulu, habis je spm, pakat ramai2 conteng kain. ape2 entah... hehehe

Cik Azizah said... [Jawab balik]

nak buat mcner..myesal dah tak guna. ngehngehngeh. untunglah ada keje jugak :)

eB ezrin said... [Jawab balik]

eB dolo byk men. alhamdulillah still score. kalo dh babah pancung. hu3

Ardini Humaira said... [Jawab balik]

hehehe mallliuuu nak stori cerita spm :D

khairul said... [Jawab balik]

abg amik SPM 1995...lama kan

CikSyazwaniAziz said... [Jawab balik]

menyesal gak xstadi betul2 tym nk ambik spm dulu :(

CikguShikin said... [Jawab balik]

incik khairul: thn 1995 saya darjah 3

SPM 2003 bulan posa ingat lagi last paper kimia. Cikgu mmg risau takut bdk2 xstudy sbb ingat nak balik

wan_cikgumuzik said... [Jawab balik]

kikikikiki... dak sekolah woo... bergetah siooott..!! hahaha

Arol Mubin said... [Jawab balik]

Arol ambil SPM setahun yang lepas. Paper waktu petang memang azab! Mengantuk sangat, otak pun loading slow jek. Haha. :D

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Bambam

den kurang rajin! hehe~~ sbb tuh ambek 7paper jer..

AYuNG said... [Jawab balik]

@NM02

haha..bis,kain tuh simpan x kak?