Wednesday, December 21, 2011

Karnival Nilai 2011

Sapa2 org nilai & jugak kawasan2 yg sewaktu dengan nya, meh nengok sini meh...

Karnival Nilai 2011 akan dibuat kat Dataran Nilai pada:


Date : 24th & 25th December 2011 (ujung munggu nih)

Venue : Dataran Nilai,
Persiaran Negeri Bbn,
Bandar Baru Nilai,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan


Banyak Wohhhh aktiviti menarik yg boleh korg buat klu korg datang ke Karnival nih..contohnya:

Acara guling2 dalam belon...


Perghhh, syok nih! Aku dulu bekenan nak main bendalah nih, time tuh nengok kat Putrajaya sana ada karnival belon time tuh..tp, bila nengok harga nak main...maaakkk Oihhh sekali main rm24++ kot klu x silap la kot..mahal okeh..padahal, naik bendalah tuh guling2 jer pun...langsung membatalkan niat nak main..hehe, ehh...tp time ka putrajaya dulu klu main syok jugak...guling2 atas air..silap2 klu belon bocor....haaaa, tenggelam timbul la jawap nya...nih dah ada kat nilai pulak dh nih...tp kali nih cuma guling2 atas rumput jer..jadik la kan!

Acara lompat2 atas belon


Yang nih pun syookkkk jugak woohh....ada rancangan kat tb3 tuh...game apa ntah namanya ada kuar pasal main lompat2 atas belon tuh....best kan! best kan! Yang nih pun amat teringin jugak nak main....klu p jer jom heboh dulu2 ada belon nih, tp bebudak jer b oleh main...nih ha, dah mai kat nilai....apa lagi kan?

Acara duduk2 atas kerbau


Erk....bukan la kerbau betul....tuh ha, klu nengok dlm gmba ata stuh pun korg tau kan...kebau jadian..kalau x silap aku, korg duk atas kebau tuh..nanti kerbau tuh akan begerak2..makin lama makin laju...sampai la korg terjatuh...hehe

Main game tembak2, bahasa saintifiknya paintball


Dulu sapa2 time kecik2 x merasa main game tembak2..buat senapanag pakai kayu..pastuh guna buah keras xtau nama tuh nak menembak org, di syorkan try game nih...tp, game nih siap safety bagai dh...dulu time kecik2 aku main senapang, kena peluru buah keras tuh...perit wohhh....

So....bagi sesapa yg xda plan lagi nak ke mana2 ujung minggu nih, boleh ler dtg memeriahkan karnival nih....masuk free...buat kat dataran nilai...cuma klu korg nak main bendala2 macam kat atas2 tuh jer kompom kena bayar...

Harga xmahal pun...Rm10 sahaja....boleh main lama mana korg nak...smapi lebam pun xpa..hehe, tp, klu nak lagi murah...p beli kupon kat street deals..

50% diskaun, dari harga RM10 dapat RM5..janji dapat murah, haha..


Nak beli tiket RM5? Klik gmba atas nih....jgn risau, eklan nih x berbayar pun....saya bukan along, saya cuma mau tolong...hehe

Adoiiii, minggu nih dh ada pogram pulak ngan family...klu x kompom boleh berguling2 kat dataran nilai nuuu....

Chow!!


[info nih pun aku dapat dr streetdeals jer]



10 orang yang nak merapu jugak!:

Cik Azizah said... [Jawab balik]

wah wah menarik ni....tak jauh mane nak p nilai tu,,,hahaha

Qhaifa Nur said... [Jawab balik]

acaranya memang best..kalau dekat nak gak pergi..

Afzainizam said... [Jawab balik]

Acara guling-guling dalam belon ni mau pening berputar dalam dia ni... seronok pulak kepala pening-pening ni

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal

Kancilbiru said... [Jawab balik]

perghh yang ni pun ada diskaun??

wanbu said... [Jawab balik]

perghhh.. best nie!

tp rasa jauh plak Bandar Baru Bangi ngan Nilai hikhik




p/s: alasan org mls nak drive jejauh :P

cik panadol said... [Jawab balik]

wahahaha mcm menarik....boleh singgah jap kt karnival ni b4 blk kg sok...