Monday, June 25, 2012

Genting Ganteng!





Harga tiket masuk genting outdoor theme park utk dewasa beharga RM 50 sorg! Harga yang dinyatakan adalah untuk dewasa! Hambekkkk ko...mahal bona dah kan...nak xnak, bayar la jugak! nak main punya pasal kan..2tahun lepas pegi, harga tiket baru RM 30++ kot....sekelip mata harga kau berubah!

Masuk2 jer pintu tuh....tenampak la pulak menatang kaler biru yg comel2 tuh....alolololohhhh...sbb kan comal sgt kan, ambek la gmbo buat kenang-kenangan....hehe, pasnih ntah bila dpt jumpa menatang nih lg kan...


Comel x? Comel x? Menatang tuh yg comel ker kitorg? HAHA


Then....bila masuk jer kan, kan, kan....terus macam gayat....xtau nak main mana 1 dah..haha....tapi, sebab kan masuk dh nampak main yg pusing2 tuh kan.....terus la Q..


Memperkenalkan...permainan pusing2 (ikut stail doremon) nama genting nya org panggil spinner..


Masa memula aku dtg dulu...suma benda aku takut nak main..HAHA, bukan takut ke apa....gayat sikit bab2 main bendalah yg terbang laju2 nih...tapi, la nih...dh ok dah...hapa? igt aku x beranih ka?


Ada macam muka cuak x? Xda kan...hehe



Bersiap sedia untuk belepas!


Main bendalah nih sebenarnya nampak simple jer....tp, bila naik baik korg tau simple ker seksa..HAHA, yg paling aku kagum...budak2 umo dlm 8 @ 9 tahun berani naik bendalah nih...cayala dik...

Turun2 jer dari bendalah nih, menggigil kaki haku..haha...haa...berani sangat kan...nak sangat naik kan...hambek ko!

Next....kita main...sampan terbang...dalam sampan terbang xleh ambek gamba! Akak jaga tuh marah...she's said, "No handphone, no camera...Hands up please.." Dia suh hand up tuh sebab nak bagi lock kan sampan tuh, jgn bagi kita pun terus terbang sama..hehe...tang tuh aku x cuak okeh, siap boleh gelak lagi...xcaya cer tanya kat abg kamera...hehe...kan abg kan? Abg la sbgt...

Pastuh main roller coaster! Nih bendalah paling gempak yg aku boleh naik...nak naik yg naik tinggi smpai atas tetiba turun bawah tuh sungguh aku xberani! Tinggi betul wohh bendalah tuh...Dalam roller coaster pun sama xda ambek gamba....bukan sbb akak jaga tuh xbg, sebab cuak punya pasal..hehe


Tgh tunggu turn nak main roller coaster pun sempat jugak...


Bila dihitung2 kan...tuh jer la semata2 game yg kitorg main kat atas sana tuh..yg beharga RM50 hinget...aci x? hehe

Aktiviti sampingan...snap tang sini...snap tang sana....dah namanya suka begamba memasing kan...meh nak letak sini, jgn muntah sudah okeh...











Last2...masing2 dah kepenatan! Sepanjang ada kat atas sana....1 hapa makanan pun kitorg x beli....dah namanya percutian bajet kan..HAHA....bila dh smpai kat hentian bawah tuh, hentian apa ntah xtau nama...dapat nasi terus balun...air pun xsempat nak beli...hehe, lapor weh...

Pendek kata....best memang best! Nak2 bila p ngan member2 camnih....dapat get along balik suma kan...pasnih xtau la bila lagi dapat kuar sesama kan....=(



Chow!!

4 orang yang nak merapu jugak!:

Qhaifa Nur said... [Jawab balik]

sekarang harga mahal betul...
lama dah tak datang genting.....

Qhaifa Nur said... [Jawab balik]

seronok datang genting...
memang mahal lah..

khairul said... [Jawab balik]

peewittt..header baru...abg suka