Monday, September 3, 2012

Renew Insurans kenderaan & Roadtax kenderaan dengan MYEG

Kalau dulu nak renew insurance kenderaan, kena p kat mana2 kompeni yg ada jual insurance....contohnya macam entry kat [[sini]]..insurance kat tempat lain, yg roadtax nya pulakpun kat tempat lain kan...kena p jpjxpunkat pejabat pos....pastuh, kena pulak Q..

Tuh dulu2...tp,masih ada jugak yg amalkan lagi kan...Meh sini aku nak ajar cara2 yg paling mudah...hanya duk depan pc jerm, suma nya akan menjadi...macam magik..hehe

Skang nih...suma dah mudah dan makin di permudahkan....Nak renew roadtax ngan insurance kenderaan korg, boleh buat dalam sekelip mata jer..

Penah dgr website myeg??


Kat situ la korg boleh renew insurans kenderaan & roadtax kenderaan dengan cara yg amat mudah...hanya perlu klik sini, klik sana...bayar...tunggu dalam masa 3 - 5 hari, roadtax smpai umah..

Caranya senang sangat..

1. Mula2 kena login dulu...sesapa yg elom register, sila register dulu...Once korg dh login, korg akan dapat interface macam nih..


2. Klik kat JPJ -> Baharui Auto Insurance


3. Pastuh isi la segala details pasal kenderaan korg...Macam aku dulu, aku isi bendalah nih suma kat opis..So, nombor chasis kenderaan yg berkaitan aku xigt...Aku pangkah jer serta merta page tuh..

Xlama pastuh, wakil myeg call mintak sikit details pasal kenderaan...Selang beberapa minet cmtuh, dorg emailkan akt aku bapa amount yg aku kena bayar..


Aku dapat Free delivery Caj...Pastuh untuk roadtax pun dapat diskaun sikit...mungkin time nih dorg ada promosi kot...

5 ari selepas payment, dah sampai roadtax dalam tangan...insurance dorg bagi e-insurance jer....bagi through email...sendiri donlod, sendiri print...itu pun kalau mau..kalau xmau, biar jer tesimpan dalam email gitu...mudah kan...

Sebelum buat bayaran kat myeg nih, aku dah survey kat kompeni insurance lain...Kira nya bila buat dengan myeg nih murah la sikit...comprehensive, bukan 3rd party tau..

Tepuk dada, tanya selera...=)


Chow!!





2 orang yang nak merapu jugak!:

khairul said... [Jawab balik]

slalu renew bg member yg buat

zeera lily said... [Jawab balik]

membe pun ade buat servis insurance kete.. siap c.o.d & bg diskaun lg.. xperlu byr dulu pun xpe.. xde la kite ssh2 nk aply myeg sndri.. bace kt entry ni.. http://belogzeera.blogspot.com/2012/11/perbaharui-insurans-raodtax-anda.html