Monday, January 12, 2015

Sapa kata online shop xboleh dipercayai?

Zaman skang nih banyak beno dah online shop... Kalau kita goole boleh percaya ke x, mesti banyak komen yang negatip2.. Maklumla... typical orang kita....paham2 sudah..

Bagi aku, selagi kita percaya...InsyaAllah... barang yng kita order dari oline shop tuh akan sampai.. Aku pun ada je beli barang kat online nih... Dan setakat nih, suma barang aku sampai... Walaupun ada yang aku sendiri kena collect kat pejabat courier service dorg... Bagi aku, xda hal la macam tuh... dan tak mendatangkan masalah pun... Sbb memang aku nak barang tuh kan..

Antara website yang aku penah beli..

1. Ladies fash


Online shop nih jual kebanyakan baju2 ppuan... Harga pun reasonable dan yang penting sevice yang dorg gunakan menggunakan pos laju.. Bila guna pos laju, kompom barang sampai depan pintu...

Entry aku penah beli kat sana, klik sini


2. Zalora


Pun penah jugak beli kat sini... Service yang dorg gunakan menggunakan gdex... zaman2 aku beli nih, gdex xmasuk area umah aku...maklumla, duk kt kg... hehe.. So, kena collect barang kat gdex sban...

Entry aku pnh bli kat situ, klik sini


3. Groupon


Pun penah jugak... dorg pulak gunakan service skynet.. Selama aku bli suma barang aku collect sendiri kat skynet nilai.. Sbb tiap kali dia nak hantar barang, aku cakap bia aku p collect... haha... kan ke memudahkan keja skynet tuh..

Entry pnh bli kat groupon, klik sini

Selain bli bendalah kat entry atas nih, penah jugak bli wristlet..Dapat harga RM29 untuk 2 wristlet.. Yg nih aku xbuat entry.. Pnh jugak bli apa lg eh... lupa dh... Yg penting, barang sampai..

Membeli belah online nih, 1 je yang paling penting..
Gunakan tanpa was2..


Chow!



1 orang yang nak merapu jugak!:

Najib Ariyan said... [Jawab balik]

Untuk orang yg belum pernah kena tipu maka tak wajar kalau dia komen kata shopping online tak boleh dipercayai... dia kena cuba dulu....

tapi untuk bagi adil... kepada yg pernah kena tipu maka dia boleh cakap begitu, cuma dia tak boleh round up kan semua nya... yg dia kena tu mungkin betul tak jujur atau syarikat pos yg tak jujur...