Wednesday, March 30, 2011

Bukit Tinggi, INDO - Day 2 - Lubang Jepang

Ini adalah entry sambung2 dan agak panjang, dan jugak banyak gambar2..
Harap maklum..hihi







Lubang jepang nih sebenarnya lubang yg dibina oleh penjajah jepun zaman2 bukit tinggi nih di jajah dulu..sebab tuh nama nya Lubang Jepang..

Masuk dalam kawasan tuh pun kena bayar..Rp bapa ntah..aku ada ambek gmba tuh, tp terlalu terang pulak..puas aku edit nak bagi kasi nmpak pun xdapat jugak...anggaran sama macam masuk air terjun tuh jugak la kot..











Entry yg sebelum nih, ada yg tanya aku apa tuh pandai sikek..



Jawapan nya: sikek kalau dalam bahasa minang, seikat..bukan sikat yer maksud nya..hehe, kedai tuh menjual barang2 hasil sulaman jugak..cuma nama kedai nya tuh jer letak pandai sikek..kalau nak di transelate kan ke bahasa melayu akan jadi pandai seikat..


Sambung lagi pasnih..hehe...:)


Update : Full Pakej Bukit Tinggi




3 orang yang nak merapu jugak!:

yatie Awang said... [Jawab balik]

bestnya g jalan2...bilalah akak nak sampai sana juga...emmmm...hehe

mommylavender said... [Jawab balik]

terang mate mommy dapat nenguk pic cerah2 kat sini~ sampai gak kat indon...biarpun sekadar mate aje~hee

Snow Heart said... [Jawab balik]

Baru balik dr Bukittinggi minggu lepas. Saya guna khidmat Aldi Safri utk 2nd trip nih. Sgt2 enjoy & very memorable. Masa 1st trip dulu, saya guna Kita Holiday Travel & Tours. Kami dpt driver yg suka bawa kat tmpt2 shopping yg tak best & paksa2 kami beli kat tempat tu. Kualiti tak cantik pun. Mungkin tmpt yg dibawanya tu dia dpt komisyen yg tinggi kot. Pastu, bila minta bawa kat tempat lain yg kami nak pegi, byk plak alasannya. Tension kami dpt driver mcmni perangainya. Berbeza dgn Aldi, dia ikut je kemahuan kami mana nak pegi. Dia jgk akn bagi suggestion yg mana patut pegi dulu & tempat mana yg patut pegi kemudian. History knowledge pun bagus. So, sape2 yg berminat, boleh wasap Aldi kat no ni +6182363385879.