Tuesday, March 29, 2011

Bukit Tinggi, INDO - Tempat Shopping..

Ini adalah entry sambung2 dan agak panjang, dan jugak banyak gambar2..
Harap maklum..hihi

Bukit tinggi mmg terkenal dengan kain2 sulam nya...Yg ladies, sure tau kain sulam tuh kaun apa kan...tp, for men..kain sulam nih adalah sejenis kain yg ada sulam2 kat bawah ke, atas ker, tepi ker...memana jer la....klu nak tau lebih details pasal kain sulam, rajin2 kan la diri tuh p gugel yer...

Kat Bukit tinggi, memang banyak sangat butik2 yg sediakan kain2 sulam, kain batik, kain pelekat, telekong..dan memacam lagi la..kang banyak sangat aku tulis kang, terus korg order tiket nak p Bukit tinggi pulak kan..hehe

Harga setiap kedai berbeza2..kalau korg pndai menawar, dapat la murah...boleh beli guna RM ataupun Rp..xda hal punya...tp, bagi aku..harga yg dorg bg utk setiap kain sulam tuh pun sebenarnya dah murah....kalau kat sini, dalam RM200++ untuk selai kain kan..tp, kat sana..dalam RM100 dh boleh dapat...mmg cantek dan berbaloi2...

Antaranya...













Sebenar nya, banyak lagik gmba..tapi, aku rasa cukup la setakat nih jer aku masuk kan kot...siyez, memang rambang mata tengok kain2 nih suma...ari petama datang, kena usha2 dulu...kali kedua datang, hambekkk ko...sekali banyak mummy aku borong...utk anak la, menantu la, cucu la...adehhh....

Next..kita tunggu cita ari ke2 pulak...


Update : Full Pakej Bukit Tinggi




5 orang yang nak merapu jugak!:

wanbu said... [Jawab balik]

"pandai sikek" kedai apa tue?
kedai jual sikat ker hehe...

yuyu said... [Jawab balik]

aku tak minat sgt dgn material kain sulam ni. klu buat baju confirm panas...

khairul said... [Jawab balik]

bila la nk p indon ni...tgk minah indon dh "cemuih" dah

Puan Kutu said... [Jawab balik]

minat jugak klu sulam yg sikit jer..klu over tu tak suka..:)

Myaby said... [Jawab balik]

ab shoping kt pasar aur kuning.

bole dpt dlm rp100000-rp150000 je selai kain sulam padang yg cantik.

aprox - rm50 ke bawah.