Sunday, March 27, 2011

Udah nyampei Malaysia

Baru 3 ari duk Indon, udah bisa cakap Indon..hehe


Awal pagi, betolak nak ke LCCT kul 4pagi dh kuar umah...nak ke LCCT xla jauh mana...hampir sejam jer....tepaksa kuar awal sbb nak carik parking free punya kat airpot...nanti kalau pegi lambat2, risau xda kotak parking pulak....Sampai LCCT kul 5sengah kalau xsilap...terus cek-in..pas cek-in, ada masa lagi sebelum masuk kat tempat menunggu....sempat jugak tunaikan solat Subuh kat surau LCCT...cuaca pagi tuh, ujan renyai2...dari tempat parking keta nak ke lapangan terbang, kena jugak la ujan renyai2 tuh...


Pengalaman pertama naik kapal terbang??


Mantop wehhh.....masa nak naik tuh, laju betul...kalau pandang dari jauh slow jerk..terasa macam naik roller koster pun ada jugak.....sepanjang dalam flight, poning palo den! Tutup mata jer dalam tuh...mummy aku cakap, "ishhh...apa ntah ko nih...tutup mata pulak" siyezz, mmg pening....pala aku nih, sensitip ckit part2 kalau bendalah2 yg 1st time naik nih...

tengok muka aku tuh, aku dh cakap dah, aku poning dalam flight...nih dah nak sampai kat Padang nih....

Sudahnya....selamat sampai kat Padang Airport kul 9pagi waktu Malaysia...tp, kalau waktu Indon kul 8pagi...Jam kat sana sejam lewat dari waktu kita kat sini... Semalam...dah selamat sampai LCCT kul 7.15ptg....flight dari Padang delay dekat sejam jugak...sepatut nya dari Padang Airport kul 5ptg waktu Malaysia.... Cuaca time nak balik, perghhh...ujan lebat dengan lebat2 nya...kena tunggu dalam kapal terbang dekat 15 jugak la....ujan agak2 dah reda tuh, baru kapten kapal announce mau terbang sudah...ehhh, kapten kapal ker yg buat annoucement??? hehe..aku bukan tau pun..Sampai Malaysia, cuaca cerah jerk...


Alhamdulillah....semalam time balik pala aku x poning dah...aku dah standby minyak angin kat dalam beg awal2...sepenjang penerbangan, botol minyak angin tuh mmg ada kat idung aku jerk..haha, macam org2 tua kan perangai aku..hehe, ada aku kesah? Mmg tua dah kot....


time nak balik...hepi sbb rindu kat tempat sndri...hehe

Nanti aku sambung sepanjang perjalanan aku kat sana.... Udah dulu ya untuk kali nih....




Update : Full Pakej Bukit Tinggi






8 orang yang nak merapu jugak!:

Puan Kutu said... [Jawab balik]

wah bicaranya udah indon.haha..

b a m b a m ' s said... [Jawab balik]

ole2 utk cik bambam mana??? kekekek

chii said... [Jawab balik]

waaa..slmt pulang ayung...so ada jumpa mana2 jejaka yg hensem mcm samuel dak..ehehe

chii pun da lama x naik kapal terbang..cuak gak ar pasni kalo nk naik lg

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

wahhh nadia jeles ni ayung....hihihihi sonok nyerrr

auctions said... [Jawab balik]

wah gi indon ker?...xajk pun...hehehehe...

Nur Hasnirah Store said... [Jawab balik]

wah seronok nya dapat naik flight. mesti best kan yung. den pun x ponah naik flight. nak gak raso naik flight ha.