Friday, June 24, 2011

Away ~ Lumut

Ehhh...dalam beberapa ari nih aku asyik membebel jer kan dalam belog nih..haha, ada sesapa bosan?? Sila angkat kaki tekan pangkah atas nuuu...hehe

Ari nih keja half day sebab petang nih nak gerak pegi Lumut (umah adik aku). Perjalanan dari umah ke Lumut ambek masa dalam 4 - 5 jam..ikut jalan Kuala Selangor, Sekinchan, Tanjung Karang dan kawasan yang sama waktu dengannya...

Kenapa x pegi ikut highway??

Amat menyusahkan..sebab kalau ikut highway akan turun kat Bidor (kalau x silap) then turun ke bawah balik menuju ke Manjung, Setiawan bagai....tapi, sebenarnya ikut jalan biasa (yg bakal dilalui) pun susah jugak...xboleh nak pandu melebihi 90km/j nanti kena tembak (speed trap) dengan pak polisi....line2 area Tanjung Karang sana tuh memang ada kamera litar tertutup..tuh belom kira ada lembu nak melimtas jalan, ada mat rempit super junior, ada driver bawak keta macam nak pegi tengok keindahan alam semulajadi...ehhh, macam2....tuh pun belom kira ada keta polis kat depan tepaksa buat baik...terus tarik seat belt (baru nak pakai)...

Adik aku (debab) dah mintak kat daddy time pegi nih kang nak singgah makan Mee Udang Banjir kat Kuala Selangor nuh....aku dah penah makan, so aku x teringin nak makan lagi..memang ternyata sedap...penah masuk jjcm dengan serina anak chef wan dulu...aku teringin nak makan Nasi Ambeng kat Warung Ibu...jugak kat Kuala Selangor nuhhh..pun penah masuk jjcm bersama serina anak chef wan...nanti kalau aku jadi singgah, aku tepek kat belog nih untuk tatapan korg...hehe

Ehhh...lupa nak kaborr...kenapa aku nak pegi Lumut minggu nih??

Boleh x aku jawab suka ati aku la..haha....tak2, xsopan kan menjawab begitu...hehe, aku pegi sana sebab nak tengok anak buat aku yang no 2 tuh...ari tuh dia masuk wad...dak ayizz ari tuh sakit..nih la yg kitorg nak pegi melawat budak tuh di samping nak melepaskan rindu dendam kat anak buah yang 2orang ada kat sana..hehe (padahal dalam ati nih duk cakap nak iyum korg dua org xnak lepas boleh?..hehe)

Tengok....aku membebel lagi..hehe....udah dulu yer...belog nih xkan beroperasi smpai ari ahad...insyaAllah, aku balik ari ahad nanti kalau x letih, aku update...sapa2 nak tag aku untuk kontes, drop link korg kat sini yer...aku tengah rajin nak join kontes nih...hehe, walaupun, owner letak syarat suh folo, aku rela...haha..

Bai Bai Bai...
[nih pun masih boleh di kategorikan sebagai entry membebel..hehe]


19 orang yang nak merapu jugak!:

NM02 said... [Jawab balik]

ape pun berhati2 dijalan raya.

bujal X said... [Jawab balik]

best ah gi lumut~~kirim mi udang!

makdara TERdiva said... [Jawab balik]

kalau ikot bidor, leh singgah kat kg MDT :)

selamat berhujung minggu cik ayung

Nana said... [Jawab balik]

yes...firefly tu bole remove meal..
nnati ada kuar
standard set of service remove kan dia
nak tgk entry tu saya ada buat tgk sini
http://ibudamia.blogspot.com/2011/03/meh-nk-xplain-sikit-pasal-flight-ticket.html

Cik Azizah said... [Jawab balik]

selamat smpai lumut..nanti kalau jijah pergi LUMUT leh tumpang umah adik ayung tak..encik tentera laut jijah kat sana..hehhe

Pape tah..!! said... [Jawab balik]

ahh..pi laa..ati2 jek..bak blik kapal TUDM sejibik n park kat somban jek..haha..

iniialahaku said... [Jawab balik]

tmpat tu bnyak lumut ke ha???mesti licin kan???so berhati2lah..kang jatuh...hahaha....


p/s: adakah ini dikategorikan sebgai komen bebelan merapu???

mommylavender said... [Jawab balik]

salam petang ayung cayang~heeee...nyaman dak angin perak...pi la seberang pangkor nun

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X

udah2 tapau...ada simpan dalam perut..mau? hehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@makdara TERdiva

ohhh..akak org perak ker?? terima kasih kak...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Nana

thanx...dh try tp still xleh remove
mgkin tiket rm0 kena ambek meals kot..

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Azizah

hehe...boleh saja..lumut best tau...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Pape tah..!!

somban mana ada laut nak park kapal..haha

thanx..

AYuNG said... [Jawab balik]

@iniialahaku

iyeee....hg membebel jugak..haha

AYuNG said... [Jawab balik]

@khairul

ayung ada jumpa otoshow jgk kat marina island..hehe