Tuesday, November 15, 2011

Selamat Tinggal Palembang!

Entry terakhir pasal palembang..aku janji..hehe

Tiket flight kitorg ke Palembang nih pun beharga RM4 seorg..sama macam tiket kitorg pegi Bukit Tinggi ari tuh..

Apa?? X percaya??



Nih tambang utk seorg....


Aku beli tiket nih suma asing2...sebab payah beno nak letak 5 nama sekali gus...nama masing2 pulak kot pendek2 jer sonang..Nih ha selagi x lebih 2 patah pekataan x sah..hehe..Ehh cop, nama aku 2patah pekataan jer..motif nak mention? Saja suka2..

Kali nih...macam yg aku kasi tau ari tuh...kitorg x ambek pakej....jenjalan sendiri2 jer....naik angkot tahu..Nak tahu bagaimana rasanya naik angkot? Mcm ikan sadin dalam tin rasa nya..haha..

Utk tempat penginapan pulak...kitorg duk motel jer....sbb hotel penuh dah di booking utk sukan sea yg sedang berlangsung...nak xnak, duk jer la motel tuh...dah namanya motel, harusla berkeadaan macam asrama sikit2 cuma x tido secara behemah jer ramai2 kat hall..





Tempat tido time nih dah besepah...dah nak balik baru teringat nak ambek gmba...


Bilik air cam kat umah...mandi cedok air dari kolah tuh...air paneh xdo!


Lagi..apa lagi nak cita....

Ohh..pasal makan pulak...harga makanan kat sana lebih kurang ngan harga makanan kat tempat kita...Tapi, kalau nak lagi untung p makan nasi padang..cari la mana2 rumah makan yg sediakan nasi padang...total bil dalam 180ribu rp...convert duit kita, kira la sendiri..kali kan dgn 0.00035..maleh aku nak kira..haha



Nih jer la menu yg sempat di ambek...yg x sempat di ambek, dah selamat masuk perut..lapooo..nih menu makan malam ke 2..



Utk shopping pulak...Palembang xda menda...siyezz...kalau nak jenjalan kat negeri dorg buleh la...tapi, kalau nak membeli belah...beli buahan2 jer la kat sana...Oihhh, buah salak sana sedap gilak! Manis...



Suma dah ada passport..mana pulak destinasi seterusnya yer daddy? hehe..kena tunggu tiket murah lagi dari airasia...

Kini suma buleh terbang!
Chewaaahhh...


Chow!!

12 orang yang nak merapu jugak!:

eB ezrin said... [Jawab balik]

asyikkkkkkkkkk, nk ikot boley? :)

Kathy Tuah said... [Jawab balik]

wah..bestnya!!! dan yang paling penting tiket tu murah sangat..kene tunggu tiket murah lah ni..hihi

NM02 said... [Jawab balik]

giler murah dik oi... mmg berbaloi

bujal X said... [Jawab balik]

next trip masukkan nama saya sekali~keh keh~

khairul said... [Jawab balik]

selamat kembali dear ..beli apa kt abg ?

narumi sakura said... [Jawab balik]

eh tiket rm4 ke rm54 huhu terkjut tengok..naru pon tergin nk melancong luar negare huhu bile la dpt g T^T

Cik Bambam said... [Jawab balik]

RM4 or RM54 ayung? hehehehe.. terkujat baca rm4!huhuhu

pasni jenjalan bandung la pulak kalau nak shopping! :P

kakngah said... [Jawab balik]

ada g tgk sea game sekali tak???

ieda said... [Jawab balik]

hermm memang teringin nak gi .. tgk lah next2 year lak :)

Kazman & Sue said... [Jawab balik]

seronok ye pergi sana... tapi kena sediakan duit tip lebih sikit... di sana punya jalan apa-apa pun kena bagi tip... kalau tak nanti rasa lain macam jee...

abah khalisha said... [Jawab balik]

murah lah tu..untung ada Air Asia..now everyone can fly