Tuesday, November 8, 2011

Terbang ker Palembang


Aku xtau nak mulakan cita nih cmna....Palembang bukan la tempat tumpuan untuk pelancongan..Kitorg p sana pun sbb daddy nak bayar niat dia kat sana jer....So, di samping tuh dpt la nengok negeri dorg...tempat melawat pun x banyak..

Keadaan cuaca kat Palembang x macam cuaca kitorg p Bukit Tinggi ari tuh...cuaca sana normal, sama mcm negara kita....


Nak gerak dr LCCT



Skang nih air asia buat kalau self check in foc kan, tp kalu counter check in korg kena tambah bayar lagi RM10 seorg..So, kitorg buat web check in..mudah jer...dpt la jgk berjimat..hehe~~


Sampai jer kat airpot sana, ternampak la bendalah2 nih suma sebagai hiasan kat dinding airpot tuh....dorg dlm persiapan utk sea games 2011 nih..Venue utama dorg, Jakarta & Palembang..










Dah smpai Palembang airpot


Kitorg smpai sana kul 5.25ptg cmtuh...waktu Malaysia kul 6.25ptg....waktu Indo lewat sejam dr waktu kita...time smpai sana dah gelap dah...sana cepat gelap dh jugak cepat terang...Perjalanan ambek masa dlm sejam 20menet dlm flight..Kali nih aku dah sediakan minyak angin awal2..ehhe, pala aku nih sensitif sikit part2 kalau yg jarang2 naik nih...Okeh, nmpak mcm org tua kan...haha, ada aku kesah?

Subuh dorg kul 4 lebih....pagi dorg seawal 6pagi waktu dorg dah start nak terang...keadaan jalan raya pulak sentiasa sesak....drpd pagi smpai la ke tengah malam...bunyi hon atas jalan raya x henti2...bingit deh telinga nih..hehe

Yang nih dulu la ehh....
Aku nak edit gamba2 dulu baru leh smbung story balik...
Maklumla, bukan guna dslr pun...tuh yg kena edit dulu, klu x kang gmba ada gelap2 pulak kang...xcukup pengcahayaan...keh2..


Chow!!


13 orang yang nak merapu jugak!:

NM02 said... [Jawab balik]

FM satuk... muahahaha... muker tak malu...

Cik Bambam said... [Jawab balik]

sama mcm kemboja.. jam dia lambat.. ehhehe.. seronok berkorban kat sana ayung? ngehehehhe

ieda said... [Jawab balik]

ermm lebih kurang sama lah mcm di jakarta kalau pagi2 binggit di jalan raya tuu dik ..
aah mereka awal sejam kan .. kalau kul 6 dah terang2an sbb di mesia dah kul 7 ..

akak ke jakarta last month tuu rasa lain jeee sbb kena adapt dgn keadaan sana :)

seronok nie walau ke palembang ! :)

nuriz said... [Jawab balik]

seronoknya ke bukit tinggi

nuriz said... [Jawab balik]

seronoknya bercuti dan makan angin dgn family..bila la nak sampai palembang..

HEROICzero said... [Jawab balik]

kebetulan ada sukan sea, sedikit sebanyak mesti meriah ye dak ? =)

Cik Azizah said... [Jawab balik]

terbaik la ayung..syoknya berjalan2..

kimmie said... [Jawab balik]

wah best ye g jln2...tak tgk sukan sea kat sana sekali ke?

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Bambam

malam raya dh balik sini maaaa..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X

xsempat nak layan udah pulang! haha